Grote investering in start-up Klook

Geen reacties
Tags: ,
Posted 09 aug 2018 in nieuws

Klook, een start-up die zich richt op het boeken van activiteiten op vakantie, heeft 200 miljoen US dollar aan funding binnengehaald. Hiermee wil het platform uitbreiden in de VS en Europa. Er is al een kantoor in Amsterdam gevestigd.

Klook wil het regelen van excursies, vervoer, eten en activiteiten tijdens je vakantie net zo gemakkelijk maken als het boeken van hotels en vliegtickets. Inmiddels zijn er meer dan 50.000 activiteiten en diensten in meer dan tweehonderd bestemmingen wereldwijd boekbaar. De waarde zal dit jaar de 1-miljard-grens passeren, aldus Klook tegen TechCrunch.

Excursies zijn een interessante ‘add-on’ voor reisbedrijven. Airbnb, TripAdvisor en Booking.com bieden bijvoorbeeld activiteiten aan op hun platformen, de Nederlandse start-up Tiqets doet internationaal goede zaken en GetYourGuide werkt samen met grote namen als KLM en Eurail.

Klook is echter qua funding een veel grotere naam. Sequoia China, Matrix Partners, Goldman Sachs en OurCrowd hebben in deze investeringsronde opnieuw kapitaal gestoken in het platform. Nieuwe investeerders zijn Boyu Capital, Technology Crossover Ventures en een onbekend Aziatisch fonds.

Klook bestaat vier jaar, heeft recent kantoren geopend in Londen en Amsterdam en heeft zeshonderd medewerkers.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment