FNV wint zaak tegen dubieuze domeinverkoper

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 09 aug 2018 in nieuws

Trademark Office, een bedrijf dat vaak onder valse voorwendselen domeinnamen registreert, heeft een rechtszaak tegen FNV Zelfstandigen verloren.

Volgens het bedrijf moest de zzp’er een factuur betalen voor de registratie van haar bedrijfswebsite. De rechter oordeelde dat er tijdig is geannuleerd en dat van kosten die Trademark Office claimde, niets is gebleken.

Het is de volgende tegenslag voor het bedrijf. Trademark Office blijkt in maart een schikking te hebben getroffen met dertig ondernemers wegens misleiding. Advocaten Nagessersing en Jeroen Thiele van Berntsen Mulder Advocaten, beiden hebben de schikking afgedwongen, kondigden vorige maand nieuwe juridische stappen aan omdat het bedrijf zijn praktijken niet wil stoppen.

Zzp’ers die een bedrijfswebsite hebben met de extensie .nl worden vaak zonder enige aanleiding door Trademark Office gebeld. Het bedrijf probeert ze over te halen om ook hun domeinnaam met de .com of .eu of .info-extensie te laten registreren. Uiteraard tegen betaling en dan meteen voor 10 jaar.

Daarbij wordt op zijn minst gesuggereerd en soms gewoon gezegd dat sprake is van een potentiële concurrent die met de domeinnaam aan de haal wil gaan. Vervolgens voert Trademark Office de druk op door te zeggen dat zzp’ers een zogenaamd eerste registratierecht hebben en dat er snel moet worden beslist omdat de domeinnaam anders wordt vrijgegeven voor een potentiële concurrent. Wie die concurrent is, kan Trademark Office onder het mom van privacy uiteraard niet vertellen.

Het FNV stelt: ‘Zzp’ers worden onder valse voorwendselen onder druk gezet om een overeenkomst aan te gaan. Door dit vonnis stopt Trademark Office hopelijk met deze wanpraktijken.’

De vakbond vindt het wel jammer dat de rechtbank geen overweging heeft gewijd aan de vraag of Trademark Office zich schuldig maakt aan acquisitiefraude.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment