Sterke stijging misbruik cryptominers

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 07 aug 2018 in nieuws

Het aantal internetgebruikers dat is geïnfecteerd met schadelijke cryptominingsoftware is in één jaar gestegen van 1,9 miljoen naar 2,7 miljoen. Dat meldt online beveiliger Kaspersky.

Het afgelopen jaar is het aantal ransomware-aanvallen op gebruikers van pc’s en mobieltjes met respectievelijk 30 en 22,5 procent afgenomen. In plaats hiervan zoeken cybercriminelen steeds vaker hun heil in cryptominingsoftware: gespecialiseerde software die de rekenkracht van consumentenapparatuur gebruikt om nieuwe cryptovaluta te creëren. Kwaadwillende miners doen dit ten koste van slachtoffers door zonder hun medeweten de rekenkracht van hun privécomputers in te zetten.

Mobiele crypominers zijn ook in opkomst met 9,5 procent meer aanvallen. Het afgelopen jaar waren bijna 5000 gebruikers hier het slachtoffer van, tegenover zo’n 4.500 het jaar daarvoor. Onder de getroffenen bevinden zich vooral bewoners van China en India.

Het miningmodel is makkelijker te activeren en bovendien stabieler: je dringt binnen in de apparatuur van het slachtoffer, bouwt discreet cryptovaluta op en maakt daar vervolgens via legale transacties écht geld van.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment