PostNL stoot buitenlandse dochters af na verlies

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 06 aug 2018 in nieuws

De aan e-commerce gerelateerde omzet van PostNL steeg het tweede kwartaal met 44 procent. De totale omzet van de pakketvervoerder is ten opzichte van vorig jaar licht gestegen naar 851 miljoen euro. Het bedrijf leed desondanks een verlies van 1 miljoen euro, terwijl vorig jaar nog 29 miljoen euro winst werd geboekt.

Als gevolg van het verlies, dat is ontstaan doordat minder kosten werden bespaard dan voorzien en postvolumes blijven dalen, gaat PostNL zijn buitenlandse dochters Nexive (Italië) en Postcon (Duitsland) verkopen. De voorbereidingen voor de beide verkoopprocessen zijn gestart.

PostNL zag het afgelopen kwartaal de volumes bij pakketten wederom stijgen met 22 procent, terwijl de volumes bij geadresseerde post met 10,8 procent daalde. Die ontwikkeling is al jaren gaande.

De bouw van nieuwe pakkettensorteercentra verloopt conform planning, zegt CEO Herna Verhagen. Drie van deze centra gaan voor het einde van het jaar open en moeten bijdragen aan de verbetering van de efficiency.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment