Google Brain opent kantoor in Amsterdam

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 13 jul 2018 in nieuws

Google gaat ook vanuit Amsterdam onderzoek doen naar toepassingen van kunstmatige intelligentie en opent daartoe een tak van zijn AI-divisie Brain in Amsterdam.

Onderzoeker Nal Kalchbrenner meldde dat afgelopen dinsdag op Twitter:

Exciting news: @Google Brain expands to Amsterdam 🚲🚣🌳 Looking forward to working on core AI challenges with @TimSalimans, Lasse Espeholt and researchers across Google and beyond!

For RE and RS roles, reach out or apply here: https://t.co/Cqjmiz7h7u
Great times ahead! https://t.co/1jJQCxPGHm

— Nal Kalchbrenner (@NalKalchbrenner) 10 juli 2018

Een woordvoerder van het technologiebedrijf bevestigt dat aan Emerce.

“Een kleine groep AI-onderzoekers is begin juli in Amsterdam aan de slag gegaan. Ze werken vanuit ons kantoor in Google Amsterdam. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over mogelijke groei in de toekomst. Over het algemeen is de belangrijkste reden voor onze keuze voor onderzoeklocaties voor AI de beschikbaarheid van talenten die al in het gebied wonen of zich aangetrokken voelen om daarheen te gaan. Afgezien daarvan zijn het de gebruikelijke factoren, zoals de kracht van lokale academische instellingen, een zakelijke omgeving en een goede vervoersinfrastructuur.”

Er zijn nog vacatures bij Brain maar er werken in ieder geval al drie AI-onderzoekers in het kantoor aan de Zuidas.

Looking forward to my first ICML as a Googler, working alongside Lasse Espeholt and @NalKalchbrenner at a new Google Brain office in Amsterdam! #ICML2018 #GoogleBrain

— Tim Salimans (@TimSalimans) 10 juli 2018

Google Brain is in 2010 opgericht door Jeff Dean (foto) en Andrew Ng. Dean stond onder meer aan de basis van reclamediensten AdWords en AdSense, MapReduce en BigTable en Tensorflow. Dat zijn stuk voor stuk technische zaken die aan de basis van Googles commerciële successen staan. Ng werkt nu voor Baidu.

Typische onderzoeksgebieden van het Brain-team zijn Biowetenschappen, Muziek & Kunst, Machine Learning, Robotica en natuurlijke taalherkenning. In twee blogberichten van begin 2018 sommen de wetenschappers op wat ze in 2017 hebben gerealiseerd.

Foto: Daniel Cukier (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment