Alibaba onderhandelt over clouddeal in Engeland

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 11 jul 2018 in nieuws

Alibaba voert gesprekken met de IT-tak van BT Group over een samenwerking voor zijn clouddiensten.

British Telecom zou wederverkoper worden van de toegang tot de datacentra van Alibaba. Daarvoor krijgt het een vergoeding die deels afhankelijk is van het resultaat.

De Chinezen zijn bezig hun clouddiensten internationaal uit te rollen en zoeken daarmee de concurrentie met onder meer Amazon, Google en Microsoft. Elk van hen exploiteert in en buiten Europa computercentra waar ontwikkelaars apps en bedrijven hun IT-processen op draaien.

In het meest recente kwartaal noteerde het concern Alibaba zelfs de grootste groei bij zijn cloudactiviteiten (PDF). De omzet verdubbelde en is al groter dan de activiteiten met AliExpress en Lazada samen.

In diezelfde periode introduceerde Alibaba Cloud 316 nieuwe producten en features, waarvan er zestig gaan over kunstmatige intelligentie, datamanagement en veiligheid.

Twee jaar geleden sloot het bedrijf al een distributiedeal met Vodafone in Duitsland. Dat is een vergelijkbare overeenkomst als waar nu in Engeland aan wordt gewerkt met BT.

Begin deze maand nam het cloudbedrijf een partnerprogramma in bedrijf dat zich sterk op de Europese markt richt. Tot de eerste deelnemers behoren onder meer Intel, Accenture, Hashicorp, Ecritel, Altran, Micropole en Linkbynet

Een punt van discussie bij dit soort constructies is of en hoe de cloudleverancier kan garanderen dat de data Europa niet ongeautoriseerd verlaten.

Foto: Robert Couse-Baker (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment