Boodschappen bestellen in het vliegtuig: Transavia en AH testen Appie Fly


Albert Heijn en Transavia hebben een proef gedaan met het afhalen van een boodschappenpakket bij terugkeer van vakantiegangers op Schiphol. Dit idee is ontstaan op basis van gezamenlijk onderzoek naar waar reizigers tegen aanlopen als ze terugkomen van vakantie.

Volgens een woordvoerder van Transavia is de samenwerking een initiatief van de innovatielabs van AH en Transavia. Zij hebben een Google design sprint georganiseerd om te onderzoeken welke gezamenlijke proposities er ontwikkeld kunnen worden.

Uit het onderzoek naar de behoeften van de reiziger bij thuiskomst kwamen twee dingen naar voren, zegt een woordvoerder van AH: weer in het dagelijks ritme komen en een lege koelkast. “Voor de lege koelkast kwamen wij op het idee van een ‘Welkom Thuis Box’, direct op te halen na aankomst op Schiphol. In maart hebben we een aantal tests gedaan: het bestellen van zo’n box voor vertrek of tijdens de terugvlucht. De eerste resultaten waren positief, we zijn het idee nu verder aan het uitwerken.”

Het feit dat de box tijdens de terugvlucht kan worden besteld, doet vermoeden dat er wifi aan boord beschikbaar wordt gesteld. Die service biedt Transavia nu nog niet aan. Zowel de luchtvaartmaatschappij als AH wil echter nog niets zeggen over de technologie die wordt gebruikt of ontwikkeld voor Appie Fly.

De ‘vliegende service’ past bij de proeven die AH doet om in de diverse behoeften van klanten te voorzien, stelt de woordvoerder desgevraagd. “Rappie is een instant behoefte, voor klanten die direct iets nodig hebben. Ah.nl en appie zijn meer voor de geplande boodschappen. En Appie Fly is een geplande behoefte gecombineerd met gemak: de lege koelkast na vakantie wordt opgelost doordat klanten vanaf de luchthaven een box met essentiële producten kunnen meenemen voor de eerste momenten na thuiskomst.”

Overigens zijn er op Schiphol Plaza twee vestigingen van AH gevestigd: een AH to go (dagelijks geopend van 07:00 uur tot 22:00 uur) en een grote AH-supermarkt (geopend van 05:00 uur tot 00:00 uur).Lees het volledige bericht op Emerce »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.