Games en kansspelen raken steeds meer verweven

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 04 jul 2018 in nieuws

Er is online in toenemende mate sprake van het verweven van games en kansspelen. Games en kansspelen worden op internet niet altijd van elkaar gescheiden aangeboden. Op websites waar gegamed wordt, wordt reclame gemaakt voor kansspelen en andersom. Dat concludeert de Kansspelautoriteit na eigen onderzoek.

In het digitale domein is de scheiding al ver te zoeken. Bij eSports kan zowel worden gespeeld als gegokt.

Binnen games duiken steeds vaker gokelementen op en typische casinospellen als roulette kunnen als spelletje worden gespeeld.

Eén op de twee gamende jongeren maakt online de overstap van gamen naar gokken. Ze zien dit zelf echter niet als een overstap. Dit komt onder meer doordat de jongeren niet zijn gestopt met het spelen van social games, nadat ze zijn begonnen met het spelen van kansspelen. Ze zeggen ook gamen en kansspelen goed uit elkaar te kunnen houden.

Vrijwel alle jongeren zijn wel van mening dat zowel het spelen van social games als kansspelen risico’s met zich meebrengt. Die risico’s bestaan in beide gevallen uit de verslavende werking ervan en (te) veel geld uitgeven.

De Kansspelautoriteit gaat in gesprek met de aanbieders van kansspelen en games over de vervlechting van producten. De toezichthouder heeft al informatie gevraagd bij aanbieders over dit onderwerp. In september wordt een bijeenkomst over dit onderwerp georganiseerd, de exacte datum is nog niet bekend.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment