Belangstellenden voor boedel Athleteshop

Geen reacties
Tags: ,
Posted 04 jul 2018 in nieuws

De eerste kandidaten voor overname van delen van of inventaris van het failliete Athleteshop hebben zich inmiddels bij Curator Peter Bakker van het Groningse advocatenkantoor BENK gemeld.

Dat kantoor schrijft bovendien dat er op dit moment geen leveringen plaatsvinden. Dat is vermoedelijk ook niet mogelijk omdat er nauwelijks nog voorraden zijn. Wel is een pagina ingesteld voor het indienen van vorderingen. In het faillissement geldt volgens BENK een afkoelingsperiode van twee maanden.

Kennelijk wordt het kantoor zo vaak gebeld dat verzocht wordt om geen telefonisch contact op te nemen, ‘tenzij daarvoor redenen van bijzonder belang zijn’.

Naar verluidt zou er een schuld zijn van 5 miljoen euro. Met leveranciers werd al enige tijd onderhandeld over uitstel van betaling, maar crediteuren zouden dan tot 2019 op hun geld (met rente) moeten wachten. Een investeerder zou zijn afgehaakt toen Athleteshop het niet voor elkaar kreeg om met 85 procent van de schuldeisers overeenstemming te bereiken.

Het verklaart waarom bestellingen nog gewoon werden opgenomen en er nu erg veel gedupeerden woedend reageren.

Oud-schaatser Yuri Solinger heeft vrijdag zelf het bankroet aangevraagd van zijn bedrijf, veruit de grootste online leverancier van sportartikelen. Kennelijk heeft de snelle groei – het bedrijf leverde ook aan het buitenland – voor problemen gezorgd.

Athleteshop nam eind vorig jaar een distributiecentrum aan de Atoomweg in Groningen in gebruik. Het magazijn aan de Rostockweg werd te klein: met ruim 175 medewerkers en de verzending van duizenden pakketten per dag had de webwinkel iets groters nodig.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment