CEO RTL: ‘Meer investeren in digitale videodistributie’

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 25 jun 2018 in nieuws

Om te kunnen concurreren met partijen als Netflix moet RTL investeren in meer digitale video voor de lokale markten. Bert Habets, CEO van RTL Group, wil ook nadrukkelijk geld steken in formats voor jongeren.

Hij lijkt hiermee de strategie van RTL in Nederland naar een hoger plan te tillen. Namelijk naar alle landen waar de zendergroep in Europa actief is.

Habets noemt in een interview met de Frankfurter Allgemeinen Zeitung geen bedragen, noch een termijn waarbinnen hij de eerste mijlpalen wilt bereiken.

Naar het boekje van RTL Nederland met Videoland wil de topman ook in Duitsland meer on demand producties aanbieden. Concreet betekent dat meer content voor abonneedienst TV Now.

Habets’ voorganger zag RTL Group, volgens oud-programmadirecteur Erland Garljaard (v.a. 19:51), geen noodzaak tot digitale video-investeringen. Het idee om fors te investeren in eigen producties voor Videoland.nl vonden daarom geen weerklank. Dat sentiment lijkt met de aanstelling van de Nederlander gekeerd.

Om met een partij als Netflix te kunnen concurreren wil de zendergroep meer lokale content aanbieden. Dat moet geschikt zijn voor een massapubliek maar mag wel afwijken qua format. Met name voor jongeren is dat nodig, meent Habets. Het jongere publiek is beter te bedienen met kwaliteitsproducties van tien à vijftien minuten dan met wekelijkse series van drie kwartier.

Welke datastrategie onder deze activiteiten ligt en hoeveel hij daarin wil investeren bespreekt RTL Groups CEO niet. Content en data gaan in de Netflix-wereld echter hand in hand. De een bestaat niet zonder de ander.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment