Valentine van der Lande start online ontbijtmerk Oot

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 14 jun 2018 in nieuws

Ondernemer Valentine van der Lande, ooit oprichter van uitgeefplatform TenPages, is een nieuw online ontbijtmerk Oot begonnen.

De verse biologische granola, met alleen natuurlijk suikers, wordt in platte dozen in de brievenbus thuisbezorgd.

Grote ontbijtmerken verkopen producten waar weinig noten in zitten, die geen biologische kwaliteitsingrediënten bevatten en die niet vers zijn, vindt Van der Lande (39). ‘Ze zijn bovendien vaak veel te zoet. Er staat in de supermarkt geen enkel merk dat zo lekker smaakt als wanneer je het thuis bakt.’

Van der Lande bezocht twee jaar lang bakkers, sprak met chefkoks, voedingswetenschappers en diëtisten en bakte honderden platen granola.

Oot is alleen online te bestellen. Minder schakels in de keten betekent meer geld om in de kwaliteit van de granola te investeren. En het is beter voor het milieu: minder vrachtwagens en minder verspilling, aldus Oot.

Oot is begin dit jaar gestart en heeft afgelopen maanden al tienduizenden granola-ontbijtjes verkocht in Nederland en België. Het bedrijf wil in 2020 elke maand 1 miljoen mensen gezond laten ontbijten met haar granola. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam (team van vijf), de bakkerij staat in Noord-Brabant.

Van der Lande (39) was eerder oprichter van TenPages.com, het uitgeefplatform dat voor het eerst het publiek liet beslissen welk boek moest worden uitgegeven.

De crowdfundingsite ging in 2014 failliet na een forse schuld.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment