‘Amsterdam straks grootste datacenter regio in Europa’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 13 jun 2018 in nieuws

De markt voor datacenters rond Amsterdam is de afgelopen zeven jaar met 18 procent gegroeid. 71 procent van alle datacenter capaciteit in Nederland staat in deze regio. Voor de komende jaren is zo’n 184.000 vierkante meter aan vloeroppervlak in nieuw te bouwen multi-tenant datacenters gepland, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Dutch Data Center Association (DDA).

Amsterdam de op een na grootste datacentermarkt van Europa na Londen, met een marktaandeel van 32 procent. Nu al bezetten de hyperscale campussen een gebied van 72.000 vierkante meter. DDA verwacht dat Amsterdam wel eens de grootste regio zou kunnen worden.

De 198 multi-tenant datacenters in Nederland hebben een bruto oppervlakte van 546.000 vierkante meter waarvan 308.000 vierkante meter netto datavloer is. De stroomcapaciteit van de datacenters wordt geschat op zo’n 1350 MW.

Het rapport laat onder meer zien dat de vraag naar regionale datacenter diensten relatief toeneemt. Dat komt vooral door lokale overheden, onderwijs- en zorginstellingen en techbedrijven. Ook internationale bedrijven weten de regionale datacenters steeds vaker te vinden.

Foto: Hans Lesscher (Odin Groep), Tim Timmerman (Previder), Eddy van Hijum (gedeputeerde voor de portefeuille Economie voor de provincie Overijssel), Stijn Grove (DDA).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment