Rabo van start met blockchain handelsplatform we.trade

Geen reacties
Tags:
Posted 12 jun 2018 in nieuws

De Rabobank verwacht deze maand de eerste klanten aan te kunnen sluiten op We.trade. Het platform verbindt bij een handelstransactie betrokken partijen naadloos met elkaar met behulp van blockchain. Ze lopen bij internationale handel minder risico.

Zakelijke partners kunnen elkaar niet alleen vinden op het platform, maar ook transacties afsluiten. Ze kunnen elkaar opzoeken en hun handelsgegevens invullen, zoals leveringsdatum, betalingsdatum, enz. Als ze een bankproduct willen gebruiken, zoals een gegarandeerde betaling of werkkapitaalfinanciering, kunnen ze dit via het platform gemakkelijk aanvragen bij de bank. Als aan de voorwaarden van het slimme contract – op de blockchain – is voldaan, wordt de betaling automatisch geactiveerd.

We.trade is een initiatief van inmiddels negen banken, waarbij Rabo de enige Nederlandse participerende bank is.

Rabobank kent nog een groot aantal andere blockchain-initiatieven, variërend van spontane ideeën, experimenten, prototypes tot volledige oplossingen. Zo heeft de bank een prototype ontwikkeld van een portaal voor contract- en huurinformatie in combinatie met blockchaintechnologie. De gegevens worden hierbij door de verhuurder in een vroeg stadium gedigitaliseerd, gestructureerd vastgelegd en vervolgens geregistreerd in de blockchain.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment