Ook Telenet en Orange met bellen over 4G en wifi

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 jun 2018 in nieuws

Klanten van de Belgische kabelaar Telenet bellen binnenkort mobiel niet langer alleen via het 2G en 3G netwerk. Met Voice over LTE en Voice over wifi kan dat ook via 4G en via wifi. Ook Orange is begonnen met een VoLTE-dienst.

Telenet lanceert het nieuwe product als de ‘oplossing voor slecht bereik in huis door isolatie of beton’.

Tijdens het telefoongesprek kiest de smartphone automatisch het meest geschikte netwerk om de ‘beste belervaring’ te geven. De gesprekken zijn bovendien in HD-geluidskwaliteit.

Voor het gebruik is wel een geschikte smartphone vereist. Voor Apple wordt dit in eerste instantie mogelijk voor iPhone X, voor Samsung Galaxy S8 & S9. Telenet bekijkt momenteel met andere leveranciers om ook hun toestellen compatibel te maken. Vanaf de zomer wordt de technologie gefaseerd uitgerold.

Orange-klanten met een Samsung Galaxy S7/S7 Edge zullen als eersten in België gebruik kunnen maken van de technologie. Klanten met een Samsung Galaxy S8/S8+ en Galaxy S9/S9+ zullen kort daarop volgen. Klanten met een iPhone (5S of later) zullen eerst gebruik kunnen maken van VoWiFi; VoLTE wordt binnenkort geactiveerd. Daarnaast werkt Orange nauw samen met Huawei en andere fabrikanten om de beide technologieën in de nabije toekomst te activeren.

VoLTE wordt in Nederland al langer aangeboden door de vier grote telecombedrijven.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment