Retailer Leapp is failliet

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 10 jun 2018 in nieuws

Retailer Leapp is failliet. De rechtbank heeft vrijdag een aanvraag voor uitstel van betaling omgezet in een faillissement.

De winkels en webwinkel zijn tot nader orde gesloten, zo is te lezen op de site. Aanleiding voor de problemen is dat een beoogde financiering waaraan de afgelopen weken flink is getrokken niet is rondgekomen.

Artikelen die in de webshop zijn besteld en betaald, zullen de komende dagen worden verzonden, belooft het bedrijf.

Oprichter Rogier van Camp (foto) komt uit een ondernemersfamilie. In 2011 begon hij een winkel voor ‘refurbished’ (opgeknapte) producten van Apple. Leapp leek een van de succesvolste ketens op dit gebied, al was er ook veel kritiek op de ‘veel te dure prijzen’. Dat was ook de conclusie van de Consumentenbond na een onderzoek eerder dit jaar. De bond was niet onder de indruk van de geleverde iPhone 6 toestellen van onder meer Forza, Swoop en Coolmix. Vaak zat er nog een oude accu in.

Vorig jaar blaakte Leapp nog van gezondheid, althans zo leek het. In 2016 was het bedrijf al uitgegroeid tot 22 vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Vooral Duitsland moest voor groei gaan zorgen. Het bedrijf had in dat jaar een omzet van ruim 20 miljoen euro en 170 medewerkers. De 24ste winkel werd afgelopen april in Delft geopend.

In Nederland heeft Leapp verder winkels in onder meer Almere, Amsterdam. Amersfoort en Utrecht.

De bedoeling is dat met de curator de mogelijkheden voor een doorstart worden bekeken.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment