Datacenterbedrijf EvoSwitch in handen van Iron Mountain

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 31 mei 2018 in nieuws

Het bekende datacenterbedrijf EvoSwitch is voor 205 miljoen euro overgenomen door branchegenoot Iron Mountain.

De transactie betekent voor Iron Mountain een toevoeging van 11 megawatt (MW) bestaande datacentercapaciteit in de regio Amsterdam, met expansiemogelijkheden van nog eens 23 MW tot een totale datacentercapaciteit van 34 MW.

EvoSwitch werd meer dan tien jaar geleden opgericht en exploiteert een van de grootste datacenters in de regio Amsterdam. De bestaande datacentercampus biedt toegang tot meer dan 50 connectiviteit- en telecommunicatie partijen waaronder ook verschillende internet knooppunten zoals de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Naast een ‘state-of-the-art’ datacenter met een totale oppervlakte van meer dan 13.900 vierkante meter, heeft EvoSwitch nog een tweede locatie van 5300 vierkante meter.

De grootste klant is het aan EvoSwitch gerelateerde LeaseWeb, dat ongeveer 45 procent van de contractuele omzet van EvoSwitch NL vertegenwoordigt. Een tweede niet nader genoemde klant is goed voor een aandeel van 15 procent.

EvoSwitch zette in 2007 als eerste een 100 procent CO2-neutraal datacenter in de Nederlandse markt, gebruikmakend van duurzame energiebronnen op basis van wind, hydro en biomassa.

De bestaande EvoSwitch NL capaciteit zal naar verwachting een jaarlijkse omzet genereren van 30 miljoen dollar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment