Philips Audio gered door TPV

Geen reacties
Tags:
Posted 23 mei 2018 in nieuws

TPV gaat de audio-activiteiten van Philips overnemen na het faillissement van Gibson Innovations. Omdat het Nederlandse dochterbedrijf van het Amerikaanse gitaarmerk ook failliet is, dreigden zestig medewerkers in Eindhoven en Amsterdam te worden ontslagen.

Sinds juni 2014 was het voormalige onderdeel van Philips in handen van Gibson Brands. Dat krijgt ook een doorstart, maar wil niet verder met Philips.

Daarmee komt de audio weer op de plek waar het altijd heeft gehoord. TPV heeft immers ook de licentie voor de productie en verkoop van Philips televisies. De producten liggen in elkaars verlengde. Ook onder Gibson werden de audioproducten op onder meer de IFA beurs in Berlijn samen met andere Philips producten gepresenteerd.

Formeel worden alleen de huishoudelijke producten, zoals stofzuigers, nog door het ‘oude Philips’ vervaardigd. TPV werd gestart als joint venture van Philips met het bedrijf TPV Technology.

De voorlopige overeenkomst gaat uit van een periode van vijf jaar. Het contract kan daarna stilzwijgend worden verlengd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment