YouTube lanceert nieuwe muziek- en premium videodiensten

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 17 mei 2018 in nieuws

Google lanceert dinsdag een nieuwe videodienst exclusief gericht op muziek. Die dienst zal gratis zijn met advertenties, en zonder advertenties 9,99 dollar per maand gaan kosten. Daarnaast komt er een nieuw algemeen premium videokanaal.

YouTube Music Premium wordt niet alleen advertentievrij, maar biedt ook extra mogelijkheden, zoals offline afspelen. Google stelt dinsdag ook meteen nieuwe apps ter beschikking.

YouTube Red wordt herdoopt tot YouTube Premium en biedt ook toegang tot originele series. Het wordt Googles antwoord op Netflix of Amazon Video.

Dat laatste is vermoedelijk ook de reden dat de videodiensten van Google een grote makeover krijgen: YouTube Red is geen groot succes geworden en Google had ook geen goed alternatief voor Netflix.

De muziekdienst is dinsdag meteen beschikbaar in de VS, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico en Zuid Korea. Daarna volgen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en de UK. De Benelux wordt nog niet genoemd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment