‘Airbnb voor magazijnruimte’ breidt uit naar België

Geen reacties
Tags: ,
Posted 16 mei 2018 in nieuws

Belgische bedrijven kunnen voortaan via het online platform Stockspots magazijnruimte aanbieden. Dat is het resultaat van een samenwerking met Montea, een logistieke dienstverlener uit België, die ook een belang neemt in de Nederlandse startup.

Airbnb, maar dan voor magazijnruimte in de logistieke sector. Dat is het concept achter het online platform Stockspots, dat vandaag in België gelanceerd wordt.

Bedrijven benutten hun magazijnen niet altijd volledig. Gemiddeld staan de loodsen voor 30 procent leeg. Toch hebben sommige bedrijven voor seizoensgebonden artikelen promotionele acties of overproductie extra opslag nodig.

Stockports vezorgt ook de facturatie, en gebruikers op het platform krijgen real-time voorraadinformatie te zien. Ook kunnen fulfillmentdiensten worden afgenomen.

Stockports is in Nederland sinds vorig jaar oktober actief, maar gaat dus nu over de grens. Montea lanceert het platform meteen voor de hele Belgische markt. Enkele tientallen Belgische bedrijven hebben al weten op zoek te zijn naar extra tijdelijke opslagcapaciteit.

Montea hoopt ook dat grote spelers zoals Bol.com of Coolblue gebruikmaken van de diensten. Zij vestigen zich voor hun logistiek nog steeds vlak over de taalgrens.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment