T-Mobile US en Sprint willen fuseren

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 30 apr 2018 in nieuws

De grootste telecomfusie in de VS is bijna een feit: T-Mobile US neemt zijn branchegenoot Sprint over. Geruchten dat beide bedrijven in gesprek waren, deden al langer de ronde.

De aandelenruil heeft een waarde van 26 miljard dollar en wordt in de eerste helft van 2019 afgerond. De bedrijven willen vooral gaan investeren in 5G.

Reden voor de fusie is dat Sprint eigenlijk te klein is voor serieuze investeringen in het netwerk. Het bedrijf heeft vooral marktaandeel veroverd door kortingen. Sprint heeft een schuld van 32 miljard dollar.

Of toezichthouders akkoord gaan is echter nog maar de vraag. Eerdere toenaderingen strandden al eens in Washington. Met de fusie ontstaat namelijk een duopolie op de Amerikaanse markt: de enige tegenstrever is AT&T.

Volgens John Legere, de huidige topman van T-Mobile US, leidt de fusie tot lagere prijzen, meer banen en verbeterde dienstverlening.

Het gefuseerde bedrijf is bijna volledig in buitenlandse handen. Deutsche Telecom krijgt een belang van 42 procent in het gecombineerde bedrijf. Sprint is van het Japanse SoftBank, dat een belang van 27 procent krijgt. Samen bedienen ze 130 miljoen klanten.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment