Investeringen Videoland drukken resultaat RTL Nederland

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 07 mrt 2018 in nieuws

Videoland lijkt RTL Nederland steeds meer geld te gaan kosten. De investeringen in in filmplatform hebben mede geleid tot een lager bedrijfsresultaat van 87 miljoen euro tegen 96 miljoen vorig jaar, zo blijkt uit de jaarcijfers van RTL Group die zojuist zijn vrijgegeven. Ook de advertentie-inkomsten liepen terug.

De omzet van RTL Nederland ging van 514 miljoen licht achteruit naar 502 miljoen.

Het is vooral de Duitse markt die heeft bijgedragen aan de goede cijfers van het moederbedrijf, dat tegenwoordig wordt geleid door Nederlander Bert Habets. De omzet steeg 2,2 procent naar ruim 6 miljard euro. Het bedrijfsresultaat ging 3,8 procent omhoog naar 1,4 miljard. Onder de streep eindigde een winst van 739 miljoen.

De digitale omzet steeg zelfs 23,3 procent naar 826 miljoen euro.

Mediegruppe RTL Deutschland droeg met 743 miljoen euro EBITDA vooral bij aan het resultaat en ook contentdochter FremantleMedia deed het afgelopen jaar goed.

Voor de komende jaar houdt RTL rekening met een ‘bescheiden groei’. RTL verwacht de komende jaren wel significant meer omzet uit online video. Die markt groeit tot 2020 met 4 procent per jaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment