Netflix-documentaire ‘Icarus’ wint Oscar

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 05 mrt 2018 in nieuws

De internationaal spraakmakende productie ‘Icarus’ van Netflix heeft een Oscar gewonnen als beste documentaire.

In de nacht van zaterdag op zondag was Netflix de enige online videodienst die een van de felbegeerde filmprijzen mee naar huis nam. Netflix was in dezelfde categorie ook genomineerd voor ‘Strong Island’.

Icarus begint als betrekkelijk eenvoudige documentaire waarin regisseur Bryan Fogel uitzoekt hoe hij met doping zijn sportprestaties kan verbeteren. Tijdens die zoektocht stuit hij op de Russische dokter Grigory Rodchenkov. Zijn bekentenissen leidden er onder andere toe dat vrijwel geen enkele Russische sporter meer mocht deelnemen aan de Olympische Spelen vorige maand.

De uitreiking van de Oscars had ook nog een Nederlandse vleugje. Het Van Gogh Museum voerde op socialmedia campagne met #Vincentdeservesthis in de hoop regisseur Hugh Welchman aan een een Oscar te helpen voor zijn film ‘Loving Vincent’. Die prijs ging uiteindelijk naar ‘Coco

Op 1 juni aanstaande spreekt het Van Gogh Museum op Digital Marketing Live en staat daar onder andere stil bij #Vincentdeservesthis.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment