Consumentenbond raadt opgelapte iPhones af

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 28 feb 2018 in nieuws

Opgelapte iPhones zijn lang niet altijd een geschikt alternatief voor een nieuw toestel. Dat concludeert de Consumentenbond na een steekproef.

Niet alleen zijn de toestellen meestal niet veel goedkoper dan nieuwe, ze presteren vaak ook minder. Van de 18 gekochte toestellen beoordelen de onderzoekers er slechts 6 als een goede deal.

Gemiddeld waren de telefoons 72 euro (17 procent) goedkoper dan een nieuw toestel.De hoge kortingen (tot wel 44 procent) waarmee de aanbieders de telefoons aanprijzen, zijn gebaseerd op de adviesprijs van e en nieuw toestel. De actuele laagste prijs ligt echter veel lager en de aanbieders stellen de zaken dan ook te rooskleurig voor. In een enkel geval is een refurbished toestel zelfs duurder dan een nieuw toestel.

Daarnaast vertoonden sommige toestellen duidelijke gebruikssporen of waren ze vuil. Bij enkele telefoons zaten er putjes in de behuizing en bij een ander zat het scherm los. Daarnaast leverden de winkels in lang niet alle gevallen originele accessoires mee, zoals opladers en oordopjes.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment