Start-up Circle koopt Poloniex

Geen reacties
Tags: ,
Posted 27 feb 2018 in nieuws

De Amerikaanse start-up Circle heeft de marktplaats voor cryptomunten Poloniex overgenomen voor, naar verluidt, vierhonderd miljoen dollar. De koper wil Poloniex onderdeel maken van zijn portfolio handelsplatformen en uiteindelijk uitbreiden tot marktplaats voor digitale en fysieke producten.

Circle bevestigt de overname op zijn eigen site en schetst de achtergrond bij de transactie. Het bedrijf is bezig, financieel gesteund door onder meer Goldman Sachs, JP Morgan en Baidu, een aantal financiële handelsplatformen in te richten op wereldschaal. Dat gaat van internationale betalingen onderling tussen consumenten, market making in crypto tot beleggen.

Volgens Fortune is er met de transactie een bedrag gemoeid van vierhonderd miljoen dollar. De uitgave spreekt over ‘een financiële gigant in wording van Wall Street-omvang’.

Poloniex is een van de marktplaats waar handelaren cryptomunten als Bitcoin en Ethereum kopen en verkopen en de vele alternatieve munten die komen en gaan. Andere exchanges zijn onder meer Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, Coinbase, Gemini en Kraken.

Foto: Ken Walton (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment