Consumentenbond: Gebruik beveiligingsapp van Facebook niet

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 14 feb 2018 in nieuws

De Consumentenbond raadt smartphone- en tabletgebruikers af een beveiligingsapp van Facebook te gebruiken. Facebook belooft met zijn Onavo Protect – VPN Security extra bescherming van persoonlijke gegevens, maar de bond stelt dat de privacy van de gebruikers juist wordt geschonden.

De app creëert brengt een verbinding tot stand via een zogeheten virtual private network (VPN). Met zo’n virtuele tunnel wordt internetverkeer versleuteld.

Onavo Protect werkt anders dan een reguliere VPN. De app analyseert continu al het internetverkeer van het mobiele apparaat en deelt die kennis met Facebook en zijn advertentiepartners. Facebook promoot de app nu ook actief binnen de ‘gewone’ app.

‘Onder het misleidende mom van extra privacy en veiligheid verzamelt het bedrijf met de app alle denkbare gegevens van de gebruiker, zoals naam, telefoonnummer, apparaatgegevens, locatie, apps op het apparaat, bezochte websites,’ schrijft de bond. ‘Facebook eigent zich het recht toe deze gegevens te analyseren én door te spelen aan andere partijen, maar dat is alleen te lezen in de volledige privacyverklaring die is weggestopt achter een link.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment