Snap wilde geheime-berichtenapp Secret overnemen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 13 feb 2018 in nieuws

Snap, het bedrijf achter Snapchat, zou geheime-berichtenapp Secret hebben willen overnemen, maar de prijs was te hoog. Dat staat in een nieuw boek dat deze week verschijnt, How to Turn Down a Billion Dollars van Billy Gallagher.

Tussen 2013 en 2014 haalde Snap meer dan 650 miljoen dollar op, ook om startups over te nemen. Daaronder AddLive (video) voor 30 miljoen dollar, Scan.me (QR codes) voor 50 miljoen en Vergence Labs (bedrijf achter de camerabril Spectacles) voor 15 miljoen.

De overname van de geheime-berichtenapp Secret, over liever gezegd het in dienst nemen van de mensen erachter, mislukte evenwel. Dat bedrijf had 35 miljoen dollar opgehaald in minder dan een jaar, en gesprekken najaar 2014 over een bod van 50 tot 60 miljoen dollar sprongen af op nog hogere eisen.

Achteraf zal CEO Evan Spiegel van Snap daar geen spijt van hebben gehad. Na ruim een jaar viel het doek voor Secret, de app die met veel hype was gelanceerd. Secret werd een plek voor roddels en geruchten, en van naaktfoto’s, en scholen begonnen te waarschuwen voor het gebruik van de app. Daarop besloot de oprichter Secret uit de App Store te halen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment