Dept grote Duitse e-commercepartij door overname

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 13 feb 2018 in nieuws

Het Nederlandse bureaunetwerk Dept neemt Duitslands grootste e-commercebureau voor mode en lifestyle over, superReal. “Met deze combinatie zijn we een speler van formaat”, aldus Dept-baas Paul Manuel. Hij zint nog op de aankoop van andersoortige digitale bureaus op die markt.

Hoeveel Dept voor superReal betaalt, houden de partijen voor zich. Andere details rondom de e-commerce en marketingspecialist wil Manuel wel geven. Het bedrijf uit Hamburg groeide qua omzet in 2017 met de helft tot acht miljoen euro. Het team groeide met 32 man tot nu in totaal 105. In totaal werkt er 220 man bij de drie Dept-labels in Duitsland.

De twee andere bedrijven op die markt zijn Trust Agents en Be Excellent. Eerstgenoemde is een online marketingbureau, de laatste een technische e-commercespecialist.

Be Excellent en superReal werkten bij een aantal klanten al met elkaar samen. De meest recente schakel aan Depts netwerk werd gespot op suggestie van de directeur van Be Excellent. “Geen van deze partijen was te koop, maar ze kwamen bij ons netwerk om samen internationaal iets neer te zetten. Daarom blijven de ondernemers er allemaal ook in.”

superReal is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot één van de belangrijkste lokale e-commercebureaus met brede kennis van onder andere Spryker- en Shopwaretechnologie. Het werkt voor onder meer Nivea, OTTO, TOM TAILOR, Birkenstock en Weber.

Aangezien Dept de expertises uit land A ook inzet voor proposities in land B groeit het portfolio van Dept op internationale schaal met iedere overname.

“Met die drie hebben we iets serieus moois te pakken. Ja, het is als merk superbelangrijk om je verkoopkanalen als Amazon, Otto en Zalando op orde te hebben. Maar om echt een verschil te maken moet je ook een antwoord hebben op de eigen brand-, marketing- en e-commercevragen. Die drie tegelijk. Je ziet dat beleving en e-commerce steeds dichter bij elkaar komen. Dat is het stuk waar superReal goed in is”, aldus Manuel.

De ondernemer, die in 1996 bureau TamTam begon met broer Bart in Delft, bouwt sinds 2015 met private equityinvesteerder Waterland aan een Noord-Europees bedrijvennetwerk. Het paraplumerk Dept is actief in Nederland, Engeland/Ierland, Spanje, de VS en de Duitstalige markt. Het ziet ernaar uit dat er voor eind 2018 nog een bedrijf van de oostelijke markt aan het netwerk wordt toegevoegd. Expertise? “Campagne-achtig, een dataspecialist of een wat meer generalistisch bureau à la TamTam.”

Met de aansluiting van superReal groeit Dept naar 750 medewerkers met een gecombineerde omzet van meer dan tachtig miljoen euro.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment