‘Taxidienst Lyft start in Berlijn’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 08 feb 2018 in nieuws

Taxidienst Lyft, in de VS de grote concurrent van Uber, zou aan de vooravond staan van zijn Europese lancering. Het opent een kantoor in München en wil mobiel oproepbare taxi’s laten rijden in Berlijn.

Uit een document bij de Berlijnse overheid blijkt althans dat Lyft zich voorbereidt op de Berlijnse markt. Wanneer en met hoeveel wagens het van start wil gaan, is niet bekend. De site die het nieuws brengt Gründerszene heeft Lyft zelf niet benaderd voor een bevestiging.

Berlijn zou de eerste stad op het Europese vasteland zijn waar het taxibedrijf gaat rijden. Strikt genomen betreft het geen pure taxidienst maar eerder een soort carpooldienst. Het vervoeren van een passagier kan de vervoerder moeten stoppen om een andere passagier erbij te laten instappen.

Lyft opent in elk geval een R&D-kantoor in München, in de achtertuin van de grote Duitse autofabrikanten. Bij die gelegenheid werd gezegd dat Lyft juist geen plannen had om de Europese markt te betreden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment