Digitenne kijker krijgt nieuwe ontvanger

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 05 feb 2018 in nieuws

Digitenne kijker? Let dan even op: KPN begint in het vierde kwartaal namelijk met de uitrol van de nieuwe uitzendnorm DVB-T2. Die ingreep betekent dat alle huidige decoders vervangen moeten worden. KPN gaat alleen nog bruikleen decoders leveren.

KPN moet wel overschakelen omdat dit de eis was voor de verlenging van de vergunning van de benodigde frequenties. Het Rijk wil de bestaande frequenties voor mobiele telefonie gebruiken.

Volgens TotaalTV worden er ook geen C+ modules meer geleverd en dat maakt een vrije hardwarekeuze lastig. Het nieuwe coderingssysteem is namelijk kaartloos omdat een virtuele smartcard gebruikt wordt. Die smartcard verdwijnt dus ook.

De decoders worden gemaakt door fabrikant ZTE. Die levert nu ook al de 4K Ultra HD-decoder aan KPN. Het opnemen van programma’s is in de toekomst niet meer mogelijk, tenzij KPN een alternatief gaat bieden.

KPN begint in het vierde kwartaal met de gefaseerde uitrol van DVB-T2. De afronding van dit traject staat in de planning voor april 2019. Het omruilen van de decoders is al gestart.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment