Nico Vierhout nieuwe CEO van Vamp.io

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 02 feb 2018 in nieuws

Vamp.io haalt met de aanstelling van Nico Vierhout als CEO een zwaargewicht in huis. Hij neemt het roer over van Olaf Molenveld die CTO wordt en zich zal richten op de product- en technologische visie van het bedrijf.

Vierhout was afgelopen zes jaar actief als VP Application Development bij kabelbedrijf Liberty Global. Vanuit die rol stuurde hij alle software-ontwikkeling aan bij Ziggo, Virgin Media, Telenet, UPC en UnityMedia. In zijn nieuwe functie bij Vamp.io zal hij zich richten op de internationale uitbreiding van het bedrijf.

Naast de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur maakt het bedrijf ook een investering bekend. Volta Ventures steekt ‘nieuw startkapitaal’ in het bedrijf om het te helpen uitbreiden met meer enterpriseklanten. De directie van Vamp was gisterenmiddag niet telefonisch bereikbaar voor toelichting op de tweede kapitaalinjectie van Volta in anderhalf jaar.

In een persbericht zegt de nieuwe directeur: “De uitdaging voor Vamp is om bedrijven die begonnen zijn met cloudnative en microservices implementaties naar het volgende niveau van BizDevOps te brengen. Op deze manier profiteren ze van snelle innovaties en krijgen ze hun klantendoelstellingen en de DevOps-teams op één lijn door gebruik van Vamp.”

De start-up ontwikkelt sinds 2014 software waarmee grote bedrijven makkelijk, want modulair, software kunnen implementeren en migreren. In eerste instantie enkel met Docker voor e-commercebedrijven. Nu ondersteunt het Vamp-platform ook Google Cloud Platform, Microsoft Azure, AWS, Kubernetes, DC/OS en Rancher. Het bedrijf is opgericht door Hermen Heinen, ook eigenaar van Enrise, en de voormalig Strategic Director Development van Mirabeau Olaf Molenveld.

Het canary-releasing-platform van Vamp werd drie jaar geleden als opensource-oplossing op de markt gebracht en wordt gebruikt door Nederlandse en internationale bedrijven als ING, Rabobank, NFM, Exact, Huawei, Enrise, Ziggo/Liberty Global, Trivento en Mijndomein.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment