Minder smartphones verkocht in vierde kwartaal

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 02 feb 2018 in nieuws

De iets teruglopende iPhone-verkopen zijn onderdeel van een bredere trend, zegt marktonderzoeker IDC. Wereldwijd namen de verkopen in het vierde kwartaal af.

Apple verscheepte in het kwartaal 1 miljoen exemplaren minder dan een jaar terug. iPhone 8 (Plus) en iPhoneX hebben goed verkocht, maar records zijn niet gebroken.

Smartphonefabrikanten verscheepten 430,7 miljoen smartphones, 6,3 miljoen procent minder dan een jaar geleden. Van de top vijf fabrikanten wist alleen Xiaomi meer exemplaren te verschepen dan vorig jaar.

Verschepen wil zeggen dat fabrikanten smartphones aan de detailhandel leveren. Het zegt niet iets over de daadwerkelijke verkoop, maar is wel een indicatie.

Het marktaandeel van Samsung nam iets toe en het bedrijf zou 3,4 miljoen minder smartphones hebben verscheept. Dat bleek ook al uit de kwartaalcijfers. De Zuid-Koreanse gigant moest toegeven dat de smartphoneverkopen waren tegengevallen.

De Chinese fabrikanten blijven de markt domineren, waarbij Huawei (de op twee na grootste fabrikant) marktaandeel moest inleveren. Het Samsung-Apple duopolie staat al geruime tijd onder druk.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment