Recordomzet voor Apple, maar minder iPhones verkocht

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 01 feb 2018 in nieuws

Ondanks allerlei geruchten over een gehalveerde productie, is Apple tevreden over de verkopen van de iPhone X. Die deed het beter dan verwacht. “Het is onze best verkopende iPhone sinds de lancering in november,” zegt CEO Tim Cook.

Apple heeft in het afgelopen eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 77,3 miljoen iPhones verkocht tegen 78,3 miljoen vorig jaar. De verkochte iPhones leverden wel meer op voor Apple, zeker 13 procent.

Daarnaast werden 13,1 miljoen iPads verkocht (zelfde als vorig jaar) en 5,1 miljoen Macs. Dat leverde een totale omzet op van 88,3 miljard dollar, 13 procent meer dan vorig jaar.

Apple had zelfs nog meer exemplaren van zijn duurste smartphone ooit kunnen verkopen, ware het niet dat er in het begin productieproblemen waren.

De cijfers zeggen nog niets over de verkopen van januari. Het aandeel Apple noteerde in januari 2,1 procent lager na geruchten dat Apple van plan zou zijn om de productie van zijn topmodel te halveren.

Voor het komende kwartaal rekent het bedrijf op 60 tot 62 miljard dollar omzet. Analisten hadden meer verwacht.

Er was vandaag ook nieuws over een eerste Apple Store in het Oostenrijkse Wenen. Die komt in een gerenoveerd pand in de historische Kärtner Straße.

(meer volgt)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment