Microsoft groeit stevig door

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 31 jan 2018 in nieuws

Microsoft meldt beter dan verwachte kwartaalcijfers, waarin de omzet over het afgelopen kwartaal steeg naar 28,9 miljard dollar, maar waarin het bedrijf door de belastingherziening een miljardenlast kreeg te verwerken.

Het verlies in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar bedroeg daardoor 6,3 miljard dollar. Een jaar eerder was er nog een winst van 6,3 miljard dollar.

Forse groei van zeker 25 procent was er voor zakelijke software, zoals Office (10 procent groei) en Dynamics (10 procent). Deze categorie was alleen al goed voor 8 miljard dollar omzet, waarbij LinkedIn 1,3 miljard voor zijn rekening nam. Het aantal Office 365 abonnees steeg naar 29,2 miljoen.

Alle clouddiensten samen groeiden 15 procent naar 7,8 miljard dollar en vooral Azure droeg daartoe bij. Dit onderdeel groeide 98 procent.

Ook de verkoop van Windows licenties trok met 4 procent weer aan, net als die van zoekadvertenties. XBox realiseerde 8 procent groei met 59 miljoen gebruikers van XBox Live. Alleen de categorie Surface producten (tablets en laptops) viel wederom wat tegen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment