Smartphones Apple en Samsung domineren straatbeeld

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 29 jan 2018 in nieuws

Toestellen van Apple en Samsung domineren het straatbeeld, volgens onderzoek van het Telecompaper Consumer Insights Panel. Ruim 30 procent van alle telefoons en smartphones die in het vierde kwartaal in gebruik waren, was een iPhone. Het aandeel van de iPhone is daarmee in één jaar tijd met bijna drie procentpunten gegroeid.

De meeste toestellen die in Nederland gebruikt worden zijn van Samsung. Het gebruik van Samsung toestellen is jaar-op-jaar overigens wel licht gedaald.

Ook smartphones van Huawei en Motorola winnen aan populariteit. Toestellen van Huawei staan in Nederland op de derde plaats van meest gebruikte smartphones. In het vierde kwartaal van 2017 was zeven procent van alle telefoons en smartphones in Nederland een toestel van Huawei.

De cijfers van Telecompaper Consumer Insights schetsen een minder rooskleurig beeld rondom HTC. Het gebruik van toestellen van HTC is afgelopen jaar gehalveerd waarmee ondertussen minder dan één procent van alle telefoons en smartphones in Nederland een toestel van HTC is.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment