Drentse broers pakken handschoen op tegen Thuisbezorgd

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 29 jan 2018 in nieuws

Thuisbezorgd krijgt concurrentie uit Drenthe. Hendrik en Dirk de Gooijer uit Emmen, tot voor kort eigenaar van snackbar Oscars, starten Bezorgland.nl. Zij waren het percentage dat zij moesten afdragen aan Thuisbezorgd.nl beu.

Marktleider Thuisbezorgd verhoogde ondanks hevig verzet vanuit de horeca per 1 januari de tarieven. De aangesloten restaurants moeten voortaan 13 procent commissie betalen aan Thuisbezorgd.nl. Tot voor kort betaalden ze 12 procent.

In de begintijd, en dat is nog niet eens zo heel lang geleden, rekende Thuisbezorgd nog iets van 6 procent.

Zo’n 950 horeca-ondernemers hadden recenrelijk de krachten gebundeld onder de naam Horeca in Actie, maar dat heeft Thuisbezorgd niet op andere gedachten kunnen brengen.

Bij Bezorgland.nl bedraagt de commissie vier procent van de prijs. “Bezorgen zou een service moeten zijn en geen kostenpost”, zegt Dirk de Gooijer tegen RTV Drenthe. “Wij hebben ons bedrijf opgericht om de ondernemers te beschermen tegen de hoge kosten en ze een alternatief aan te bieden.”

Het nieuwe initiatief is ook wars van prijsafspraken met de grotere franchisenamen. “Voor ons is een zelfstandige of een franchiseondernemer hetzelfde.”

Veel bezorgrestaurants verspreiden reeds flyers waarmee ze hun klanten oproepen om voortaan te bestellen bij Bezorgland.nl.

De broers werken nu in de regio Ter Apel tot aan Coevorden, maar willen dit langzaamaan uitbreiden. Wel eerst alleen in Drenthe.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment