Aantal fakewebsites stijgt

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 05 dec 2017 in nieuws

Het aantal fakewebsites dat via online advertenties meelift op de naamsbekendheid van een Nederlands topmerk, is in 2017 met meer dan 360 procent gestegen. Dat zegt SIDN (Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland).

In totaal vond SIDN 1.526 websites, waarbij online advertenties ingezet worden om bezoekers te misleiden. In 2016 waren dit er nog 420.

Een bekende methode is dat in de domeinnaam de letter ‘o’ geschreven wordt als het getal ‘0’ (nul). Hierdoor valt het de bezoeker minder snel op dat de domeinnaam niet klopt. Ze denken naar een site te gaan van een bekend merk, maar komen op een advertentie- of phishingsite.

Eerder bleek al dat het aantal phishingsites dat Nederlandse topmerken misbruikt voor criminele doeleinden in een jaar tijd met 40 procent is toegenomen.

SIDN constateert dat de dubieuze praktijken rondom domeinnamen van de financiële sector verschuiven naar de retailsector. Een reden hiervoor is dat websites binnen de financiële sector steeds beter beveiligd zijn, waardoor criminelen uitwijken naar retail.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment