Expedia helemaal over op AWS

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 05 dec 2017 in nieuws

Alle internationale labels van het reisconcern Expedia gaan over op Amazon Web Services als basisinfrastructuur voor IT.

Expedia werkt al jaren op AWS maar maakte deze week bekend alle andere IT-systemen en clouddiensten te verlaten om zich helemaal op Amazon toe te leggen. De plukjes Microsoft SQL Server en Oracle worden ook verlaten.

De techneuten van het reisbedrijf kunnen zich zo helemaal toeleggen op één ecosysteem. Niet onbelangrijk daarbij is het gegeven dat Amazon veel investeert in kunstmatige intelligentie. Dat kan nieuwe, diepere inzichten opleveren in het gedrag van klanten en leveranciers. Dat omvat slim bieden op kenword in zoekmachines en natuurlijk ook contextueel relevante aanbevelingen doen nadat iemand een verblijf boekte.

In praktische termen, gekeken naar het nu, is Expedia op de cloud in staat om duizenden applicaties te draaien en updaten per dag. “Voordat we analytics bij AWS deden kostte het ons drie uur om de data van vijf dagen te analyseren. Nu kost het ons dertig seconden om zeven dagen te doen”, aldus CTO Tony Donohoe, van Brand Expedia Group.

Foto: Daria Nepriakhina (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment