Andy Rubin trekt zich terug uit Essential na onthullingen over ‘ongepast gedrag’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 30 nov 2017 in nieuws

Android bedenker Andy Rubin trekt zich tijdelijk terug uit zijn bedrijf Essential na onthullingen dat hij in 2014 bij Google zou zijn ontslagen na ‘ongepast gedrag’.

Rubin begon een relatie met een werknemer van Android, iets dat moederbedrijf Google niet toestaat, tenzij een van beiden het bedrijf verlaat. Wat er precies ‘ongepast’ was in die relatie blijft onduidelijk en een woordvoerder benadrukt dat Rubin niet om die reden bij Google is vertrokken en ook nooit daarvoor op de vingers is getikt.

Kennelijk trekt Rubin zich terug nu de kranten volstaan met verhalen over seksuele intimidatie. Deze week nog is Matt Lauer, een van de bekendste en best betaalde presentators van Amerika, door NBC aan de kant gezet. Een week geleden werd een andere bekende Amerikaanse tv-presentator, Charlie Rose van CBS News, geschorst wegens ongewenst seksueel gedrag jegens vrouwelijke medewerkers.

Niccolo de Masi neemt tijdelijk de taken van Rubin waar.

Het is de zoveelste tegenvaller voor Essential. Dat bedrijf had een klapper willen maken met een eigen smartphone, maar dat is geen succes geworden. Het bedrijf heeft de prijs van zijn eerste smartphone onlangs met 200 dollar verlaagd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment