Forse gevangenisstraffen geëist voor makers fake webshops

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 29 nov 2017 in nieuws

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de Rechtbank Den Haag gevangenisstraffen geëist van 3 jaar en een half jaar voorwaardelijk tegen vier verdachten van het oprichten en houden van fake webshops. Het gaat om mannen uit Blaricum, Den Haag en Hengelo.

De verdachten hebben tussen 2014 en oktober 2015 in totaal ruim 405 privépersonen en enkele grote elektronicabedrijven en telefoonwinkels gedupeerd met behulp van vervalsingen van bestaande webshops. De verdachten bouwden internetsites van bestaande legitieme webshops zo professioneel na dat ze niet van de echte te onderscheiden waren. Ook boden ze daarbij professionele betaalopties.

Via advertenties op Marktplaats of phishing werden mensen naar de nepsites geleid. Daarop werden goederen tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden. De bestelde goederen werden vervolgens nooit werden geleverd, ook niet na (online) communicatie met de website. In een enkel geval zijn zij zelfs dubbel bedrogen. Dan werd de online communicatie tussen het slachtoffer en de website gebruikt om het geld meermalen af te laten boeken of zelfs de bankrekeningen te plunderen.

De nepsites bleven vaak relatief kort online en werden snel vervangen door een ander exemplaar. Sinds de aanhouding van de leden van deze groepering zou het aantal valse webshops enorm zijn gereduceerd.

De rechtbank doet op 22 december uitspraak.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment