Mobiel tijdens Cyber Monday goed voor bijna 2 miljard dollar

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 29 nov 2017 in nieuws

Zeker 1,4 miljard dollar aan cadeaus zijn maandag tijdens Cyber Monday gekocht via smartphones. Via tablets gaat het om een bedrag van 600 miljoen dollar. Niet eerder was mobiel zo sterk vertegenwoordigd in de Amerikaanse online verkopen.

In totaal gaat het om iets meer dan 30 procent van de totale omzet en 47 procent van het totale bezoekersverkeer. Vooral millennials hebben gezorgd voor die groei, 75 procent van hen gebruikte de smartphone voor online aankopen, zegt Mickey Miracle van Adobe. Het is, met andere woorden, de ‘nieuwe norm’ geworden.

Sinds 1 november hebben Amerikaanse consumenten naar schatting 50 miljard dollar uitgegeven aan cadeaus, waarvan 16,3 miljard via smartphones en tablets.

Adobe Analytics stelt dat de eerdere prognose van 6,6 miljard dollar online omzet maandag inderdaad (bijna) is gehaald. Het bedrag kwam uit op 6,59 miljard dollar tegen 5,65 miljard een jaar geleden, een stijging van 16,8 procent. Cyber Monday is daarmee veruit de belangrijkste dag voor Amerikaanse online retailers.

Volgens de National Retail Federation hebben 81 miljoen Amerikanen maandag online gewinkeld, tegen 66 miljoen op Black Friday. Ook op Thanksgiving (afgelopen donderdag) werd veel besteld. Cyber Monday had 2,3 keer zoveel online shoppers als de gemiddelde dag in 2017.

De meest geraadpleegde winkelapp was die van Wish, zegt het bedrijf Apptopia, de app van Amazon eindigde op de tweede plaats.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment