‘KPN komt belofte snel internet niet na’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 28 nov 2017 in nieuws

KPN heeft zich niet aan zijn belofte gehouden om tenminste 85 procent van de Nederlandse huishoudens eind 2016 van zeer snel internet te voorzien. De Consumentenbond constateert dat KPN nu pas op ongeveer 62 procent zit.

De bond heeft voor 250.000 adressen bepaald welke snelheid mogelijk is op de KPN (koperen) DSL-verbinding en deze metingen zijn vertaald naar de internetsnelheden in heel Nederland. Hieruit blijkt dat KPN op veel adressen weliswaar de snelheid op het netwerk heeft verhoogd, maar dat zij toch op veel adressen nog een lage snelheid aanbieden.

Bij een kleine 30 procent van de huishoudens is de maximale snelheid zelfs maximaal 24 Mbps. Het aantal adressen met zeer snel internet, van tenminste 100 Mbps, is gestegen van 30 procent in mei 2016 naar 38 procent eind september 2017.

Als KPN in een gebied geen snel internet levert kunnen consumenten vaak alleen kiezen voor snel internet van Ziggo (via de kabel). De Consumentenbond ziet daar een risico voor onvoldoende concurrentie voor hoge internetsnelheden en pleit ervoor dat netwerken open blijven (koper) en open gaan (kabel) om toch voldoende concurrentie te creëren.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment