Nicolas Eglau naar P7S1 voor internationalisering

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 23 nov 2017 in nieuws

Nicolas Eglau stapt over naar de Duitse zendergroep ProSiebenSat.1 en wordt daar verantwoordelijk voor de internationalisering, een cruciale positie voor het tv-bedrijf waar weerstand moet worden opgebouwd tegen de Amerikaanse internetgiganten op te bouwen.

De Duitser Eglau, die in de zomer van 2015 RTL Nederland verliet voor A+E Networks, zal werken vanuit Londen en München maar zal ook met enige regelmaat Nederland aandoen. Hij rapporteert direct aan de raad van bestuur.

ProSiebenSat.1, kort: P7S1, was tot een paar jaar geleden eigenaar van SBS Nederland. De Duitsers trokken zich echter in 2013 grotendeels terug als eigenaar van buitenlandse tv-zenders. Daar staat tegenover dat het in dat jaar wel de zogeheten European Media Alliance in het leven riep, een samenwerkingsverband tussen internationale tv-zenders.

Vanuit dat initiatief ontstaat nu onder meer de European Broadcaster Exchange, een programmatic exchange waar een aantal grote internationale zenders hun digitale videobereik poolen.

Eglau wordt onder meer eindverantwoordelijk voor P7S1’s bijdrage aan de European Media Alliance.

Vanuit Nederland bouwt P7S1 ook op een ander front aan internationalisering. De ventureactiviteiten van de Duitstalige markt worden via het aparte label Sndc8 selectief uitgerold naar, op dit moment, Nederland, Engeland en Scandinavië. Sndc8 staat onder leiding van Arno Otto en Ruud Wanck.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment