Vivendi: geen vijandige overname Ubisoft

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 20 nov 2017 in nieuws

Mediabedrijf Vivendi zegt dat het geen plannen heeft voor een vijandige overname van gamebedrijf Ubisoft, ondanks het feit dat het voor 683 miljoen bijna een kwart van de aandelen heeft.

Ubisoft, met zeker 12.000 werknemers, wil zelf onafhankelijk blijven. Het familiebedrijf van de Guillemot-familie houdt vast aan 15 procent van de aandelen. Met een belang van 30 procent zou Vivendi ook stemrecht verkrijgen, maar dat lijkt niet te gebeuren.

Althans niet meteen. Volgens Reuters zijn de tegenvallende kwartaalcijfers van Vivendi, het bedrijf achter Universal Music en Gameloft, de belangrijkste oorzaak dat de overname is opgeschort.

Tot dusverre is de investering niet voor niets geweest. Doordat het aandeel Ubisoft het afgelopen jaar flink is gestegen, heeft Vivendi 1,17 miljard dollar binnengesleept. Op papier is Ubisoft 7,1 miljard dollar waard.

Unisoft heeft inmiddels een nieuwe ontwikkelingsstudio in Berlijn aangekondigd. Het team daar gaat zich richten op grote Ubisoft-titels als de Far Cry-serie. Istvan Tajnay is aangewezen als studio manager en rapporteert aan Benedikt Grindel. Tajnay werkt bij Ubisoft Blue Byte sinds 2012, meest recentelijk als Studio Operations Director. De studio in Berlijn opent begin 2018.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment