‘Extra bevoegdheden nodig om illegale online kansspelen aan te kunnen pakken’

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 16 nov 2017 in nieuws

Om illegale online kansspelen nog beter te kunnen bestrijden, heeft de Nederlandse Kansspelautoriteit dringend extra bevoegdheden nodig. Dat zegt de toezichthouder na publicaties van Trouw en het Financieele Dagblad over het via Malta aanbieden van (illegale) online kansspelen op de Nederlandse markt.

Volgens de huidige wetgeving is het aanbieden van online kansspelen verboden. De Wet Kansspelen op Afstand (koa), die op dit moment in de Eerste Kamer ligt, maakt dit onder voorwaarden legaal. De wet Koa geeft de Kansspelautoriteit onder meer de bevoegdheid kansspelaanbieders bindende aanwijzingen te geven en op te treden als aanbieders weigeren mee te werken aan een onderzoek.

De Kansspelautoriteit heeft tot op heden naar vermogen handhavend opgetreden tegen illegaal kansspelaanbod. Zo is er actie ondernomen tegen websites die zich op de Nederlandse consument richten, tegen reclamemakers en tegen financiële tussenpersonen. Ook zijn er boetes opgelegd en waarschuwingen uitgedeeld.

Verder is bewerkstelligd dat gokapps voor een belangrijk deel uit Nederland zijn verdwenen. In internationaal verband maakt de Kansspelautoriteit zich sterk voor samenwerking over de grenzen heen en voor een instrumentarium dat in staat stelt om boetes opgelegd aan buitenlandse partijen, daadwerkelijk te kunnen innen.

Directeur Marja Appelman van de Kansspelautoriteit: ‘Wij zien al meer dan tien jaar een gestage groei van illegale online kansspelen in Nederland. Uit cijfers van dataleverancier H2 Gambling Capital blijkt dat die trend te keren is door de markt te legaliseren. Het illegale aanbod van bijna honderd procent nu is dan binnen een paar jaar fors terug te dringen. Ook in andere Europese landen hebben we dit effect gezien. In 2022 is het illegale aanbod in Nederland volgens deze cijfers teruggedrongen naar nog maar 30 procent.’

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment