Blogger Times weg vanwege kassa

Geen reacties
Tags: ,
Posted 02 jun 2010 in nieuws

Een populaire blogger wil open kunnen communiceren met zijn lezers. Hij vertrekt dus bij The Times.

afbeelding: /uploads/pictures/cache/dsartimage_4812_200_99999_scl.jpg?tm=1275458988

Advocaat en publicist Tim Kevan is weg van de website van The Times waar hij blogde onder de naam BabyBarista. De populaire blogger gaat verder op de eigen site BabyBarista.com.

legt hij uit waarom hij zelf in conflict kwam met The Times, maar ook waarom hij denkt dat het verkeerd afloopt met de overgang naar een betaalde website.

Welkom bij de herlancering van BabyBarista:

"Begrijp me niet verkeerd. Ik heb absoluut geen probleem met het besluit te beginnen met een betaalde site…Maar ik ben dit blog niet begonnen voor het aan het exclusieve domein van een beperkt aantal abonnees.

Ik schreef het om allen te vermaken die het wensen te lezen. Vandaar mijn beslissing, met spijt, om ontslag te nemen. Ik blijf The Times zeer dankbaar voor het hosten van het blog in de afgelopen drie jaar en wens hen veel succes met hun experiment."

Maar binnen enkele dagen na zijn overstap bleek Kevan toch principiële problemen te hebben met de kassa voor de website. In de post betaalde website wordt een ramp spreekt hij zijn afschuw uit:

"Ik denk dat de beslissing een ramp zal blijken te zijn. Er zijn zo veel innovatieve manieren om geld online te verdienen en het besluit om met een abonnement een deken over de gehele inhoud te gooien, maakt The Times een grote logge reus, niet in staat om te gaan met de diversificatie van de media die teweeggebracht wordt door online content, zoals met blogging, Facebook en Twitter – de lijst is eindeloos."

(Guardian)

 

0 reacties

Lees het volledige bericht op MediaFacts »


Add Your Comment