eDreams Odigeo overweegt fusie of verkoop

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 06 nov 2017 in nieuws

Het Europese online reisbureau eDreams Odigeo bezint zich op zijn toekomst. De leiding begint aan een strategische oriëntatie waarbij een fusie over verkoop van de onderneming uiteindelijk niet is uitgesloten.

De eigenaar van de merken eDreams, Go Voyages,of Opodo, Travellink en Liligo maakt dat bekend aan de markt. CEO Dana Dunne heeft het bedrijf in de afgelopen drie jaar omgebouwd tot een winstgevende onderneming. Dat prikkelt anderen dermate dat ze eDreams Odigeo ongevraagd benaderen om te praten over een gezamenlijke toekomst.

Het is niet bekend of er al overname- of fusiegesprekken worden gevoerd. Evenmin met welke partijen dat eventueel zou zijn.

Op de dag dat de Spanjaarden de strategische heroriëntatie bekendmaken, publiceren ze ook een herziene winstverwachting (ebitda). De doelen voor de jaren 2018 en 2020 zijn naar boven toe bijgesteld tot respectievelijk maximaal 118 en 145 miljoen euro.

eDreams Odigeo sloot eind maart zijn boekjaar af met een omzet van 487 miljoen euro uit 12 miljoen boekingen. Dat leverde een ebitda-winst op van 107 miljoen euro.

Iets meer dan de helft van de aandelen staat genoteerd aan de beurs in Madrid.

Foto: Paradise.Found (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment