Ruim derde van alle databundels inmiddels meer dan 2 GB

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 03 nov 2017 in nieuws

Databundels in Nederland nemen snel in omvang toe. Een jaar geleden had een kwart van de postpaidklanten van mobiele aanbieders een bundel van meer dan 2 GB, in het derde kwartaal van 2017 is dit gegroeid naar 35 procent. Dat blijkt uit het Postpaid Mobile Insights Q3 2017-rapport van Telecompaper.

Vooral onder klanten van T-Mobile en Tele2 zijn grote databundels populair: 10 procent van de T-Mobile postpaidklanten en 11 procent bij Tele2 heeft een bundel van meer dan 10 GB. Telfort-klanten hebben gemiddeld de kleinste databundels of zelfs helemaal geen bundel.

De marktaandelen van de grotere aanbieders zijn in vergelijking met vorig jaar ongeveer gelijk gebleven. T-Mobile en Tele2 zien in vergelijking met het derde kwartaal van 2016 hun marktaandeel toenemen onder tieners en twintigers.

Het marktaandeel van KPN-merk Telfort daalde in het afgelopen jaar van 11 procent naar 8 procent. Simpel is het afgelopen jaar juist sterk gegroeid en heeft nu 10 procent van de sim only-markt in handen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment