ProRail, Kadaster en Fietsenwinkel.nl in de finale Dutch BI Data Science Award 2017

Geen reacties
Tags:
Posted 13 okt 2017 in nieuws

Spoorbeheerder ProRail, het Kadaster en International Bike Group (fietsenwinkel.nl) zijn de finalisten voor de Dutch BI Data Science Award. Op 7 december strijden ze om de titel Slimste Organisatie van Nederland 2017.

De jury van de Dutch BI Data Science Award heeft deze finalisten gekozen na een besloten auditie waar zes geselecteerde organisaties zich mochten presenteren.

ProRail krijgt de nominatie omdat het experimenteert met data om spoorvertragingen tegen te gaan. Kadaster is een klassieke organisatie die moderne techniek omarmt en daarmee voorkomt dat ze overbodig wordt, aldus de jury. Zo ziet de organisatie kans om zeer up-to-date kaarten te publiceren dan wel real time geografische informatie beschikbaar te stellen; een randvoorwaarde om veilig te kunnen werken in het dichtstbevolkte land van Europa.

International Bike Group laat met Fietsenwinkel.nl zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche en heel snel kunt groeien. Alle processen zijn in kaart gebracht en worden gemonitord met Business Intelligence (BI).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment