EU: Steeds meer glasvezel in het buitengebied

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 13 okt 2017 in nieuws

De dekking van glasvezel internet op het Nederlandse platteland is de afgelopen twee jaar gestegen van 20 tot 28 procent van de huishoudens in die gebieden. Van alle snelle breedbandtechnieken die in het buitengebied worden toegepast kende glasvezel de sterkste groei. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie.

De Commissie liet onderzoeken hoeveel Europese huishoudens toegang hebben tot een snelle internetverbinding van 100 Mbps of meer. In Europa ligt dat percentage gemiddeld op bijna 51 procent. Ons land kent volgens de Commissie een dekkingspercentage van 98 procent. Nederland staat daarmee in de Europese top 3, na Malta en Zwitserland.

De goede prestaties van ons land zijn vooral te danken aan de hoge dekking van kabel en de groeiende uitrol van glasvezel. Beide netwerken zijn geschikt voor Gigabit snelheden. De Nederlandse kabeldekking is met 95 procent een stuk hoger dan het Europese gemiddelde van 44 procent. Hetzelfde geldt voor glasvezel, dat in Nederland inmiddels beschikbaar is voor 31 procent van de huishoudens.

Dekking van +100 Mbps breedband in de EU:Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment