Aantal mobiele platformen zakelijke markt gereduceerd tot twee

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 12 okt 2017 in nieuws

Op de zakelijke markt voor mobiele telefonie zijn, nadat deze week bekend is geworden dat Microsoft definitief is gestopt met Windows Mobile, nog slechts twee platformen over: Google Android en iOS van Apple. Beide systemen zijn goed voor 43 procent van de zakelijke smartphones die op dit moment in gebruik zijn, zo constateert Computer Profile uit navraag bij circa 2500 bedrijfsvestigingen.

Symbian staat inmiddels op 0 procent marktaandeel, nieuwe Blackberry smartphones draaien inmiddels op Android en de toestellen op basis van het eigen Blackberry OS zijn zo goed als verdwenen.

Er zijn overigens nog steeds meer bedrijfslocaties met iPhones dan bedrijfslocaties met zakelijke Android toestellen. Circa driekwart van de locaties geeft aan dat er één of meerdere iPhones in gebruik zijn. Voor Android toestellen ligt dit op 56 procent van de bedrijfslocaties.

Apple is ook het meest voorkomende smartphone merk. Ongeveer 44 procent van de zakelijke smartphones is een Apple toestel.

Het aandeel iPhones ligt bij overheidsinstanties het hoogst, daar is meer dan de helft van de geïnventariseerde smartphones een Apple. Bij zorg- en onderwijsinstellingen is het aandeel iPhones het laagst, met respectievelijk 16 en 19 procent van het totaal. Samsung vormt 37 procent van alle smartphones. Samsung kent in de zorgsector met 61 procent haar hoogste aandeel en in het onderwijs juist het laagste.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment